ΜΑΣΚΑΡΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά της η μάσκαρα για αρκετό καιρό, πρέπει να αποθηκεύεται και να χρησιμοποιείται σωστά. Εδώ είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να φροντίσετε τη μάσκαρα όπως αυτή φροντίζει τις βλεφαρίδες σας καθημερινά.
Πού να αποθηκεύετε τη μάσκαρα;
Φαίνεται σαν αστεία ερώτηση, αλλά μπορεί να είναι μια καλή αρχή η συζήτηση για το που πρέπει να αποθηκεύεται η μάσκαρα. Ας αρχίσουμε με το που να μην την αποθηκεύετε. Σίγουρα όχι στο ψυγείο γιατί θα γίνει πιο πιχτή. Αντιθέτως, ένα μέρος κοντά σε καλοριφέρ ή φούρνο είναι επίσης μια κακή ιδέα καθώς θα γίνει πιο υγρή. Μπορεί να αποθηκευτεί στο μπάνιο, αλλά εκεί αλλάζει συχνά η θερμοκρασία. Γι’ αυτό το λόγο είναι καλό να κρατάμε τη μάσκαρα στο δωμάτιό μας.
Πώς να αποθηκεύετε τη μάσκαρα;
Άλλο ένα σημαντικό θέμα είναι πώς διατηρούμε τη μάσκαρα για να την κάνουμε να λειτουργεί όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται. Έχει να κάνει με τη θέση της. Δεν γνωρίζουν πολλές γυναίκες ότι πρέπει να την βάζουμε κάθετα – όπως στα ράφια στο χημείο. Με αυτό τον τρόπο, η φόρμουλα δεν θα κολλήσει στα τοιχώματα του σωληναρίου. Η οριζόντια θέση δεν συστίνεται, παρόλο που αυτό δεν έχει άμεσα αποτελέσματα στις ιδιότητες της φόρμουλας.
Πώς να μην ξερένεται η μάσκαρα;
Φυσικά, η μάσκαρα αλλάζει με το χρόνο. Οι περισσότερες μάσκαρες γίνονται πιο πιχτές, που σε μερικές περιπτώσεις είναι θετικό σύμφωνα με τις απόψεις που λένε ότι το καλλυντικό βάφει σωστά μόνο μερικές εβδομάδες μετά το άνοιγμά του. Γενικά, καμία μάσκαρα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται για πάνω από μισό χρόνο. Κατά μέσο όρο, χάνουν τις ιδιότητές τους μετά από 4-5 μήνες άσχετα από το πόσο συχνά χρησιμοποιούνται.
Η χρησιμοποιημένη μάσκαρα ή αυτή που έχει αποθηκευτεί λάθος μπορεί να ξεραθεί πιο γρήγορα από ότι υποδεικνύει η ημερομηνία λήξης της. Αξίζει να θυμόμαστε ότι μπορεί να μειώσουμε εμείς οι ίδιες το χρόνο ζωής των καλλυντικών. Για να μη συμβεί αυτό:
- αποφύγετε να βγάζετε και να βάζετε πολλές φορές το ραβδί από το σψληνάριο γιατί μπαίνει αέρας έτσι
- καθαρίστε συχνά το βουρτσάκι